Laat je administratie uitbesteden

Als ondernemer heb je er elke maand mee te maken. Het bijhouden van je administratie. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je facturen te versturen en je rekeningen op tijd te betalen. Ook heb je als ondernemer te maken met inkomensbelastingen. Misschien vind je het een gedoe om overal rekening mee te houden. Dat vind ik ook nog steeds. Voor iemand die heel creatief is in zijn werk heb ik echt geen verstand van boekhouden. Ik kwam een boekhouder tegen van Finovion en vroeg hem wanneer je het best een boekhouder kan inschakelen.  De boekhouder gaf aan dat het goed is om hier mee te beginnen voordat je start met je onderneming. Dit is belangrijk om een overzicht te houden en iemand met je te laten meekijken. Een boekhouder weet wat hij doet en levert je vaak ook nog eens geld op. Dat was een verassend inzicht. Mijn administratie uitbesteden was dus een goed idee. Van deze dingen heb ik te weinig verstand maar de experts hebben dit natuurlijk wel.

Het grote voordeel van je administratie uitbesteden

Veel ondernemers vinden dit onderdeel van het ondernemen niet leuk. Ze hebben er geen verstand van en weten niet hoe ze het allemaal moeten organiseren. Het versturen van je facturen is natuurlijk altijd leuk om te doen. En het ontvangen van je inkomen is natuurlijk ook een heerlijk gevoel. Maar al die administratieve taken eromheen vinden veel ondernemers niet leuk. Het grote voordeel van je administratie uitbesteden is dat je een ander alles voor je laat doen. Deze boekhouder weet wel wat hij doet en dat zal je dan ook veel geld besparen.
Je administratie uitbesteden is dus altijd een goed idee.

Een professional die weet wat hij doet

De kans is groot dat er te weinig verstand van hebt. Of je geen zin en tijd hebt om je hierin te verdiepen. Ondernemers hebben het al druk genoeg. Laat de dingen waar je niet goed in bent dan ook over aan een professional. Dit geeft je rust en de vrijheid om te doen waar je wel goed in bent. Je administratie uitbesteden is dan ook een hele gezonde keuze, ook als starter. Als je op de juiste manier begint maak je het jezelf alleen maar makkelijker op de lange termijn. Het geeft mij veel rust nu ik weet dat er op de juiste manier met mijn geldzaken wordt omgegaan. Waarom wil je administratie uitbesteden:

  • Waarschijnlijk heb je er geen verstand van
  • Je hebt geen zin en tijd om je hierin te verdiepen
  • Je vindt het belangrijk om je rekeningen op tijd te betalen
  • Als je recht hebt op een toeslag wil je hier gebruik van maken
  • Je vindt het fijn om dingen uit te besteden waarin je niet goed bent
  • Je administratie uitbesteden geeft je rust omdat je weet dat het goed is geregeld

Je kan niet overal verstand van hebben. Ik krijg rode vlekken in mijn nek en voel de stress als het gaat om het verzamelen van mijn financiën.  Het op orde brengen van mijn belasting aangiftes vind ik niet leuk. Ik wil wel dat dit goed gebeurd anders kom ik in de problemen. Als ondernemer wil je het goed regelen en dan is het fijn als je hier iemand voor kan inschakelen. De administratie uitbesteden heeft als voordeel dat je zeker weet dat iemand hier verstand van heeft en dat het goed gebeurd. Geen gerommel maar iemand die hier dus echt in thuis is. Wil je ook dat een specialist het voor je overneemt schakel dan Finovion in. Wil je meer weten kijk dan verder: https://www.finovion.nl/administratie-uitbesteden.